Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Tesla schrapt bijna tiende personeelsbestand

PALO ALTO (ANP/BLOOMBERG) - Tesla haalt een streep door bijna een tiende van zijn wereldwijde personeelsbestand. Die ingreep is nodig om de maker van elektrische auto's eindelijk winstgevend te kunnen maken. Tesla heeft in bijna vijftien jaar nog nooit een jaar met winst afgesloten.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Het bedrijf is wel stormachtig gegroeid. Eind december vorig jaar werkten er ruim 37.500 mensen. Door de krachtige expansie zijn volgens topman Elon Musk veel dubbelingen ontstaan wat betreft bijvoorbeeld ondersteunende functies. Vandaar dat hij nu de bezem door de organisatie haalt.

Het gaat om de uitwerking van een eerder aangekondigde herstructurering, waarover nog geen banenaantallen naar buiten waren gekomen. Volgens de autobouwer heeft de ingreep geen gevolgen voor het halen van de productiedoelen voor zijn belangrijke Model 3. Door gemiste doelstellingen en het spenderen van veel geld om de productie van die voor een breder publiek bedoelde wagen op orde te krijgen, stond Tesla de afgelopen maanden flink onder druk op de beurs.