Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Weer zware knieblessure voetbalster Middag

ZEIST (ANP) - Voetbalster Tessel Middag staat opnieuw voor een lange revalidatieperiode. De international van Oranje blijkt weer een kruisband van haar linkerknie te hebben gescheurd. Dat overkwam haar vorig jaar ook al.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Middag miste door die zware blessure het EK in eigen land, waar de Nederlandse voetbalsters de Europese titel veroverden. De 25-jarige Amsterdamse, die in Engeland voor Manchester City speelt, werd onlangs voor het eerst weer opgeroepen voor Oranje door bondscoach Sarina Wiegman. Tijdens de training van afgelopen zondag ging het mis. Onderzoek wees uit dat de kruisband weer is gescheurd en dat Middag opnieuw een operatie moet ondergaan.

,,Dit is verschrikkelijk nieuws, allereerst voor Tessel zelf'', zei Wiegman. ,,Ze heeft keihard gewerkt om op topniveau terug te keren en weer aan te sluiten bij de selectie van Oranje. We leven met haar mee en wensen haar veel sterkte.'' De oud-Ajacied heeft voor komend seizoen geen club. Het aflopende contract van Middag bij Manchester City werd niet verlengd.