Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Duitse politie vindt middelen voor biologische oorlogsvoering

Bij een inval in een appartementencomplex in Keulen treft politie ondermeer ricine aan.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Een 29-jarige man uit Tunesië is eergisteren aangehouden in de Duitse stad Keulen. In een appartement waarmee hij in verband is gebracht vond de politie een groot aantal spullen die gebruikt kunnen worden bij terreuraanslagen. Daarbij bevond zich ondermeer een dosis ricine, een uiterst gevaarlijk middel dat gebruikt wordt bij biologische oorlogsvoering.

Onderzoek

De 29-jarige man is in hechtenis gezet. Hij zou in 2016 het land zijn binnengekomen. Hij is aangeklaagd wegens overtreding van de wapenwet. De verdachte zou 'sympathie' hebben voor ISIS. De politie in Keulen speurt ondertussen verder naar andere stashes die kunnen worden toegeschreven aan deze persoon, of de organisatie waartoe hij behoort.

Onderschrift

Sovjet-Unie

Ricine kan worden gewonnen uit een plantensoort. Naar verluid zou er door de Sovjet Unie na de Tweede Wereldoorlog op grote schaal geëxperimenteerd zijn met het middel. Toch zijn er weinig voorbeelden van mensen die de dood hebben gevonden alsgevolg van een ricine-aanval.

De perfecte toediening zou zijn door iemand er mee te prikken, waardoor de stof onder de huid zijn schade kan aanrichten.