Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Wereldkampioen Marchena helpt Hierro op WK

KRASNODAR (ANP) - Carlos Marchena gaat de nieuwe Spaanse bondscoach Fernando Hierro helpen op het WK in Rusland. De 38-jarige Marchena behoorde tot het Spaanse elftal dat in 2008 de Europese titel pakte en twee jaar later wereldkampioen werd. Hij werd in allerijl ingevlogen naar Rusland, waar de Spanjaarden vrijdag aan het WK beginnen tegen Portugal.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

De Spaanse selectie heeft twee roerige dagen achter de rug. Dinsdag werd bekend dat bondscoach Julen Lopetegui na het WK verder gaat als trainer van Real Madrid. Dat nieuws sloeg in als een bom. Bondsvoorzitter Luis Rubiales wist niets van de onderhandelingen tussen Lopetegui en Real. Amper 24 uur later besloot hij de bondscoach weg te sturen. Technisch directeur Hierro neemt tijdens het WK de taken van Lopetegui over. Omdat ook diens assistenten zijn vertrokken, moest Hierro snel een nieuwe staf samenstellen.

De vijftigjarige Spanjaard heeft Julián Calero Fernández en Juan Carlos Martínez Castrejón als respectievelijk assistent- en fitnesstrainer laten invliegen. Marchena gaat als teammanager fungeren.