Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

SBS blij met Lucky13 ondanks kinderziektes

AMSTERDAM - SBS en Talpa kijken met tevredenheid terug op eerste afleveringen van de nieuwe quiz Lucky13. Ondanks enkele problemen met de techniek zijn de makers blij met het grote aantal meespelers. De app werd afgelopen week door 100.000 mensen gedownload.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

"We hebben vooraf uitgebreid getest maar in de praktijk kom je toch weer andere dingen tegen. Daar leren we van. In dat proces zitten we nu", zegt een woordvoerder van Talpa.

Lucky13 werd maandag voor het eerst uitgezonden op SBS 6. Het is de eerste show die op televisie wordt uitgezonden waarbij kijkers direct kunnen meespelen, zonder dat ze per se naar de televisie moeten kijken. In de app moeten spelers dertien vragen beantwoorden. Wie alle antwoorden goed heeft, maakt kans op een geldbedrag dat onder alle winnaars wordt verdeeld. 3FM-dj Rob Janssen praat de show aan elkaar.

Afgekeurd

Dinsdag moest de show worden geschrapt vanwege problemen met de techniek en ook op de andere dagen ging nog niet alles helemaal goed. Zo beklaagden spelers op social media zich over fouten in de app waardoor hun antwoord werd afgekeurd. Achter de schermen is hard gewerkt om de 'kinderziektes' eruit te halen. Op welke termijn alles goed zal werken, kon de woordvoerder geen antwoord geven. "We kijken iedere dag wat verbeterd kan worden. En dat gaat nog wel even door. De Amerikaanse versie HQ deed er zes maanden over."

Tijdens de drie uitzendingen waren er gemiddeld 60.000 meespelers. "Dat hadden we niet verwacht. We dachten als we de 50.000 halen dan doen we het waanzinnig goed", aldus de zegsman. "En ondanks de klachten zien we dat de spelers wel terugkomen. Dat is positief." Over de kijkcijfers hebben SBS en Talpa ook niets te klagen. De drie uitzendingen werden door gemiddeld 220.000 kijkers bekeken.

De hoofdprijzen waren voor de deelnemers nog niet erg hoog vanwege het hoge aantal winnaars. In de eerste dagen waren de prijzen niet hoger dan een paar euro.