Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Al veel animo voor musical Cats in Nederland

AMSTERDAM - Voor de Engelstalige versie van de musical Cats die eind 2018 in Nederland te zien is, zijn al meer dan twintigduizend kaarten verkocht. Dat heeft producent Frank van Pardon vrijdag bekendgemaakt.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

De Londense West End productie zal van half december tot en met eind januari exclusief te zien zijn in de Rai in Amsterdam en het Luxor Theater in Rotterdam. Er zullen in totaal slechts 48 shows in Nederland worden gegeven; verlenging is niet mogelijk.

Het was vorig jaar precies dertig jaar geleden dat Cats in première in Amsterdam ging met onder anderen Ruth Jacott in de rol van Grizabella. De laatste keer dat Cats in de Nederlandstalige versie te zien was, was alweer meer dan tien jaar geleden met onder anderen Pia Douwes en Anita Meyer.

Kattenleven

De musical speelt zich af op de meest speciale avond van het jaar, waarop de Jellicle katten hun grote bal vieren. Eén van hen zal door Old Deuteronomy worden uitverkoren om opnieuw te worden geboren en een nieuw kattenleven te gaan beginnen. Grisabella, de glamourkat die jarenlang de wijde wereld heeft verkend, keert juist deze avond naar huis terug. Ze wil dolgraag weer contact met haar familie, maar tot haar grote verdriet wil die niets van haar weten.

Omdat de voorstelling Engelstalig is, is er vanzelfsprekend Nederlandse boventiteling, zodat de bezoekers niets van het verhaal hoeven te missen.