Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Van Marwijk baalt alleen van uitslag

KAZAN (ANP) - Bert van Marwijk baalde eigenlijk alleen van het resultaat van het WK-duel tussen zijn Australië en Frankrijk (1-2). ,,Ik ben tevreden over de manier waarop waarop we hebben gespeeld", blikte hij terug voor de camera van de NOS. ,,Maar ik ben heel erg teleurgesteld dat we niet minimaal een punt hebben overgehouden aan deze wedstrijd. We verliezen door een dubieuze strafschop en een ongelooflijk gelukkige goal."

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Frankrijk kwam voor het eerst op voorsprong nadat de videoscheidsrechter had geoordeeld dat Antoine Griezmann toch een strafschop verdiende. ,,Ik vond het vanaf de bank geen penalty", zei Van Marwijk. ,,En ik heb ook mensen gehoord die daar zo over dachten. Maar ik zou het nog eens rustig moeten terugkijken."

Frankrijk kwam op 2-1 toen Paul Pogba zijn inzet via de onderkant van de lat achter de doellijn zag stuiteren. Vlak voor die treffer kreeg Van Marwijk steeds meer het idee dat zijn ploeg kon stunten. ,,Ze wisten niet meer hoe ze tegen ons moesten spelen", zei hij.

Van Marwijk stelde dat het optreden van zijn ploeg hoop biedt voor de resterende groepsduels met Denemarken en Peru. ,,Iedereen was benieuwd hoe we hier voor de dag zouden komen", zei hij. ,,Als je een van de kanshebbers op de wereldtitel zo veel weerstand kunt bieden en soms zelfs beter bent, moet dat wel vertrouwen geven."