Vos weer derde in Groot-Brittannië

WORCESTER (ANP) - Wielrenster Marianne Vos heeft opnieuw een podiumplaats bemachtigd in de OVO Energy Women's Tour in Groot-Brittannië. De voormalig olympisch- en wereldkampioene eindigde in de vierde etappe als derde. Diezelfde klassering haalde ze ook in de derde etappe, terwijl ze in de tweede rit naar de tweede plaats sprintte.

De Deense Amalie Dideriksen won de vierde rit, van Wychavon District naar Worchester. De Finse Lotta Lepistö finishte net voor Vos als tweede.

In het algemeen klassement veranderde niets. Vos blijft tweede, op 16 seconden van de Amerikaanse leidster Coryn Rivera.

Vos, de 31-jarige kopvrouw van WaowDeals Pro Cycling, viert in Groot-Brittannië haar rentree in het peloton. Ze is helemaal hersteld van een sleutelbeenbreuk, die ze op 22 april opliep bij een valpartij in Luik-Bastenaken-Luik. De Ronde van Groot-Brittannië voor vrouwen eindigt zondag.