Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Dierenbeul amputeert poten en staart van puppy

Bij een puppy in Turkije zijn ze poten en staart afgesneden door een zieke geest. Gelukkig heeft de politie een verdachte kunnen aanhouden.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Turkije

De dierenmishandeling vond plaats in de provincie Sakarya dat in het noordwesten van Turkije ligt. Daar werd de hond in de levensbedreigende toestand gevonden. Het dier werd meegenomen naar een dierenarts die hem opereerde. Helaas overleed hij tijdens de ingreep alsnog.

Softe aanpak

De foto’s en video van de gevonden hond gingen dan ook viral in het land. Dierenrechtenorganisaties claimen dat de wetten rond dierenleed veel te soft zijn. Een amendement om voor dierenrechten op te komen staat al maanden lang op de politieke agenda, maar er is tot nu toe nog niets mee gedaan.

Politiek

Het hele land reageerde geschokt op het dierenleed en het is zelfs deel gaan uitmaken van de verkiezingen. Zo vertelde president Tayyip Erdogan dat er een bestuurder van constructiemachines is aangehouden in verband met de zaak. Bovendien heeft hij aangekondigd om dierenrechten aan te scherpen mocht hij herkozen worden. “Wij accepteren dit niet. Het is heel belangrijk om te laten zien dat we er ons van bewustzijn dat dit niet kan”, aldus de president. Het incident zorgde voor het eerst sinds lange tijd dat alle politieke partijen het met elkaar eens waren in het land. Hopelijk volg er nu wel snel actie.

Let op onderstaande beelden kunnen als schokkend worden ervaren.