Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

'Boris Becker is helemaal geen diplomaat'

BANGUI (ANP) - De voormalige Duitse tennisster Boris Becker (50) is helemaal geen echte diplomaat van de Centraal-Afrikaanse Republiek. Dit heeft de minister van Buitenlandse Zaken van dat land, Charles-Armel Doubane, gezegd.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Becker voerde afgelopen week in een rechtszaak in Londen over zijn faillissement plotseling aan dat hij diplomatieke onschendbaarheid geniet. Hij is voor de Centraal-Afrikaanse Republiek de sportattaché in de EU geworden. De ambassadeur van dat land in Brussel had dat bevestigd en zei zelfs dat Becker een diplomatenpaspoort heeft.

Doubane zegt in een dinsdag te publiceren vraaggesprek met Die Welt echter: ,,Wij willen niet dat de onofficiële post van Becker ons met zijn financiële problemen verbindt''. Volgens de bewindsman heeft Becker wel met de Centraal-Afrika's president Touadéra gesproken over het bevorderen van sportbeoefening, maar is hij niet als diplomaat aangesteld.

De raadslieden van Becker brachten de speciale status van hun cliënt afgelopen week naar voren in de rechtszaal. Becker heeft in april de erebaan voor het arme Afrikaanse land gekregen. Hij is erg trots op de functie die hem ,,in staat stelt iets terug te doen voor sportliefhebbers in een van de armste landen ter wereld''.