Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Broederliefde stopt emoties in inhaalconcert

AMSTERDAM - Alle emoties over het debacle van het afgelaste concert van de rapgroep Broederliefde in het Sparta-stadion Het Kasteel gaat er uitkomen tijdens het inhaalconcert in Ahoy. Dat vertelt voorman Emms in een interview met FunX-dj Fernando Halman op de website Nandoleaks. Het is de eerste maal dat de leden van Broederliefde in het openbaar praten over de affaire.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Het concert moest worden afgelast vanwege allerhande logistieke en financiële problemen. "Alles wat wij nu meemaken gaat er die dag uitkomen", vertelt Emms. "De emoties, het verplaatsen, het teleurstellen van mensen en het extra hard moeten werken omdat we bepaalde dingen goed willen maken. Die emotie gaat er die dag uitkomen waardoor het een groot spektakel gaat worden. Wij gaan die dag de teleurstelling omzetten in een onvergetelijke avond."

De vijf leden beklemtonen dat de fout van het debacle niet bij hen lag. "Wij doen er alles aan om het beste voor onze fans eruit te halen", stelt groepslid Jerr. "Het is nooit onze bedoeling geweest om mensen een kutgevoel te geven."

Gedupeerden

De kaartverkoop voor het inhaalconcert op 22 september gaat donderdag van start. Wie kaarten had voor Het Kasteel, moet zelf zorgen voor kaarten in Ahoy. Het lukte Broederliefde niet om te achterhalen hoeveel kaartjes zijn verkocht en aan wie.

Om gedupeerde fans tegemoet te komen heeft Broederliefde ruim 5000 kaarten voor het concert in Ahoy ingekocht. Gedupeerden kunnen zich tot volgende week donderdag melden via de speciale website broederliefdeinahoy.nl.