Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Egypte met 45-jarige doelman in de basis

VOLGOGRAD (ANP) - Egyptenaar Essam El Hadary staat in het doel in de laatste groepswedstrijd op het WK van Egypte tegen Saudi-Arabië. Bondscoach Héctor Cúper gunt de 45-jarige keeper een basisplek in de wedstrijd die nergens meer om gaat. El Hadary wordt daardoor met zijn leeftijd van 45 jaar en 161 dagen de oudste speler ooit op een WK. Ook sterspeler Mohamed Salah staat aan de aftrap.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

El Hadary lost Faryd Mondragon af. De oud-doelman van Colombia was op het vorige WK in Brazilië 43 jaar en drie dagen oud toen hij zijn laatste duel op een WK speelde. El Hadary dacht vijf jaar geleden dat zijn loopbaan als international voorbij was toen de toenmalige bondscoach Bob Bradley hem passeerde. Cúper had wel vertrouwen en nam hem mee naar Rusland.

De wedstrijd gaat nergens meer om omdat beide landen na twee nederlagen zijn uitgeschakeld. Saudi-Arabië en Egypte hebben nog nooit een wedstrijd op het WK gewonnen.

In de andere wedstrijd in groep A strijden Uruguay en Rusland om de groepswinst. Beide wedstrijden beginnen om 16.00 uur.