Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

'Immitatie Nederland' in Londen geslaagd

LONDEN (ANP) - De proeven met 'mini-Holland', waarbij in bepaalde buitenwijken van Londen veel meer ruimte voor voetgangers en fietsen is gegeven, zijn geslaagd. Het was de bedoeling dat de Londenaar in 'mini-Holland' vaker zou gaan fietsen of lopen en volgens een dinsdag gepubliceerd onafhankelijk onderzoek is dat zo.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Zo is er bijvoorbeeld in Waltham Forest, Enfield en Kingston een 'mini-Holland' aangelegd en na een jaar is gebleken dat de bewoners hier nu gemiddeld 41 minuten per week langer fietsen of lopen dan mensen in andere wijken, berichtte The Guardian. Toenmalig burgemeester van Londen Boris Johnson begon in 2014 met het project. Johnson en andere initiatiefnemers lieten zich inspireren door de indeling van veel Nederlandse straten en wijken.

Circa 110 miljoen euro werd opzijgezet voor de aanleg van straten waar de rol van voetgangers en fiets op de voorgrond komt, voor de aanleg van fietspaden en zelfs fietssnelwegen. De gegevens van het dinsdag gepubliceerde onderzoeksrapport over 'mini-Holland' zijn uit 2016.