Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Denemarken zonder Schöne en Jørgensen

MOSKOU (ANP) - Lasse Schöne en Nicolai Jørgensen zijn hun basisplaats kwijt bij Denemarken voor de laatste groepswedstrijd op het WK tegen Frankrijk. Bondscoach Age Hareide heeft de middenvelder van Ajax en de spits van Feyenoord op de bank gezet in het Loezjniki-stadion van Moskou. Mathias 'Zanka' Jørgensen en Andreas Cornelius zijn nieuw in de basis, net als Martin Braithwaite die de geschorste Yussuf Poulsen vervangt.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Denemarken heeft aan een gelijkspel tegen het al geplaatste Frankrijk genoeg om naar de achtste finales te gaan. De Fransen treden aan met liefst zes nieuwelingen in het elftal, onder wie keeper Steve Mandanda, Thomas Lemar, Ousmane Dembélé en Steven Nzonzi.

Bert van Marwijk heeft met Australië nog een kleine kans om de laatste zestien te halen, maar de ploeg van de Nederlandse bondscoach moet dan winnen van Peru en hopen dat Frankrijk de Denen verslaat. Tomi Juric (ex-Roda JC) vervangt de geblesseerde spits Andrew Nabbout bij Australië. Bij het al uitgeschakelde Peru keert Feyenoorder Renato Tapia terug in de ploeg.