Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

4 op de 10 werknemers heeft het te warm op kantoor

Het zonnetje schijnt en de komende dagen gaat het alleen nog maar warmer worden. Dat betekent dat op veel kantoren de airco weer overuren zal draaien, maar dat brengt zo z’n problemen met zich mee.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Kantoor

De airco is een prima oplossing voor de warmte op kantoor, maar de ene collega heeft het dan ijskoud terwijl de ander alsnog loopt te puffen en te zweten. Uit cijfers van Provikmo, de externe preventiedienst van HR-partner ADMB, blijkt dat vier op de tien werknemers het te warm heeft op kantoor.

Cijfers

Bovendien is er ook een verschil tussen vrouwen en mannen. Vrouwen hebben het vaker koud of te warm op de werkvloer. In de zomer hebben veel mannen het erg warm. Terwijl vrouwen er dan weer minder last van hebben. In de winter is dit precies omgedraaid. 

Comfortabel

Het blijft moeilijk om een temperatuur te vinden die voor iedereen comfortabel aanvoelt. Het hangt heel erg af van de persoon en het type werk dat je uitvoert. In het algemeen wordt een temperatuur van 22 tot 24 graden aangeraden op kantoor. Wanneer je last blijft houden van de warmte, moet je misschien kijken of je iets kunt doen aan je kleding.