Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Blok volgende week naar Indonesië

DEN HAAG (ANP) - Minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken brengt volgende week een bezoek aan Indonesië. Hij zal met zijn collega onder meer over contraterrorisme en mensenrechten spreken. Ook de internationale politiek staat op de agenda. Indonesië neemt volgend jaar zitting in de VN-Veiligheidsraad, Nederland zit daar nu in.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Blok is dinsdag en woensdag in Indonesië. Naast de hoofdstad Jakarta gaat hij ook naar Surabaya. Daar bezoekt hij een kerk die onlangs doelwit was van een aanslag. ,,Als partners staan Nederland en Indonesië zij aan zij in de strijd tegen terrorisme'', aldus Blok.

De minister benadrukt de speciale band tussen Nederland en Indonesië. Donderdag spreekt hij op het ministerie in Den Haag met Nederlanders met een Indonesische achtergrond. ,,Behalve onze geschiedenis zijn ook de culturen van Indonesië met elkaar verweven'', zegt Blok ,,Dat geldt ook voor mijn eigen familie. De Nederlanders die ik vandaag spreek, voelen zich net als veel anderen in Nederland verbonden met Indonesië.'