Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Azealia Banks zoekt hulp bij zaak tegen Crowe

NEW YORK - Rapper Azealia Banks is een crowdfundactie gestart om Russell Crowe te kunnen aanklagen. De muzikante beweert al langer dat de acteur haar heeft bespuwd en vastgegrepen en daarbij racistische taal uitsloeg.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Azealia deed daar vlak na het incident in 2016 al aangifte van, maar de politie oordeelde dat Russell in zijn recht stond, omdat zij door het lint ging. Volgens justitie hadden meerdere ooggetuigen verklaard dat zij zich verbaal erg agressief gedroeg op het feestje op de hotelkamer van de acteur. De aanwezigen bevestigden dat Banks een glas brak en dreigde iemands keel door te snijden. Russell heeft haar daarop hardhandig de suite uitgewerkt.

De rapper vraagt op haar inzamelingspagina op GoFundMe nu 100.000 dollar (bijna 87.000 euro) om de acteur alsnog aan te klagen. Ze beweert dat Russell de aanwezigen heeft gemanipuleerd tegen haar te getuigen en verklaart dat het incident voor "onomkeerbare schade" aan haar acteercarrière en reputatie heeft gezorgd, en dat zij er ook emotioneel enorm onder heeft geleden. Azealia belooft dat als zij geld wint in de zaak, ze het aan goede doelen zal schenken.