Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Vedettes kruisen de degens in achtste finales

WK VOETBAL

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

KAZAN (ANP) - De knock-outronde van het WK voetbal begint met twee duels tussen grote voetbalvedettes. Om 16.00 uur is het eerst de beurt aan de vicewereldkampioen Argentinië en Europees vicekampioen Frankrijk. Het is het duel tussen sterspeler Lionel Messi enerzijds en de Franse vedettes Antoine Griezmann en Kylian Mbappé aan de andere kant.

Frankrijk is een van de topfavorieten op dit WK, maar heeft ondanks twee zeges en een gelijkspel de topvorm nog niet laten zien. Argentinië ging hard onderuit tegen Kroatië (0-3) en wist zich pas door een zege op Nigeria (2-1) in de laatste groepswedstrijd te verzekeren van een plek in de achtste finales.

In Sotsji spelen om 20.00 uur Uruguay en Portugal om een plek in de kwartfinale. De Europese kampioen met sterspeler Cristiano Ronaldo moet zien te scoren tegen de Zuid-Amerikanen, die als enige ploeg op dit WK nog geen doelpunt incasseerden. ,,Ik heb er vertrouwen in dat wij de eerste ploeg zijn die dat kunnen veranderen", zo keek middenvelder Adrien Silva vooruit.

Bij Uruguay zorgde Luis Suárez voor twee doelpunten. ,,Zij zijn de kampioen van Europa. Er is geen grotere motivatie nodig om hen te verslaan", aldus de aanvaller.