Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Marokkaanse WK-ganger betrokken bij ongeval

MARRAKECH (ANP) - De Marokkaanse international Amine Harit heeft enkele dagen na de uitschakeling op het WK voetbal in Marrakech een voetganger doodgereden. Het ongeluk gebeurde in de nacht van vrijdag op zaterdag in Marrakech. De middenvelder van Schalke 04 zat achter het stuur van de auto waarmee een achttienjarige jongen, die plotseling een drukke straat over stak, werd aangereden.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Harit werd na verhoor op het politiebureau weer op vrije voeten gesteld. De 21-jarige Marokkaan, geboren in Frankrijk, kon naar eigen zeggen niets aan het ongeluk doen. Harit verkeert volgens Schalke 04 zelf in shock. Hij zit inmiddels bij familie in Marokko en krijgt psychologische hulp.

,,Hij leeft enorm mee met de nabestaanden van het slachtoffer en wij ook'', zei directeur Christian Heidel van de Duitse club. ,,We houden nauw contact met Amine.'' De middenvelder startte op het WK in de basis tijdens de eerste groepswedstrijd tegen Iran (0-1). Harit werd na 82 minuten gewisseld en kwam daarna niet meer in actie tegen Portugal (0-1) en Spanje (2-2).