Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Eindwinst trefzekere hockeysters in Breda

BREDA (ANP) - De Nederlandse hockeysters hebben op overtuigende wijze het vierlandentoernooi in Breda gewonnen. In het bijprogramma van de Champions Trophy voor mannen was Oranje in de finale veel sterker dan Japan: 8-2. Voor de thuisploeg kwamen Frédérique Matla (twee), Maria Verschoor (twee) Carlien Dirkse van den Heuvel, Lidewij Welten, Caia van Maasakker en Kitty van Male tot scoren.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Voor Nederland was het de tweede overwinning op Japan binnen 24 uur. In de groepsfase zegevierde de ploeg van bondscoach Alyson Annan op vrijdag met 4-1 over de nummer twaalf van de wereldranglijst. Oranje versloeg in Breda tevens Spanje (2-0) en China (7-0).

Nederland is in voorbereiding op het WK in Londen (21 juli - 5 augustus). Oranje verdedigt in de Engelse hoofdstad de titel. Annan maakt na het weekeinde haar WK-selectie van achttien speelsters bekend. In de aanloop naar het WK werkt Nederland nog een oefentoernooi in Duitsland af, met het gastland, Argentinië en Nieuw-Zeeland als tegenstanders (11-14 juli).