Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Verdachte dood Wouter van Luijn rijdt een drugs-taxi

De politie vermoedt dat de 19-jarige man een zogenaamde 'kundero' is, ofwel een drugs-taxi-chauffeur. Hij zou als enige verantwoordelijk zijn voor het drama.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

In het onderzoek naar de afgelopen weekend om het leven gebrachte Nederlandse filmmaker Wouter van Luijn op het eiland Mallorca is sinds gisteren een nieuw 'scenario' komen boven drijven. De politie had aanvankelijk twee verdachten aangehouden en voorgeleid. Van die twee man richt alle aandacht zich nu op een persoon; de 19-jarige Adrian H.F. Hij is de chauffeur die de gewonde Wouter naar het ziekenhuis heeft gebracht H.F. heeft inmiddels opgebiecht dat hij Wouter geslagen heeft. Hij zou een 'kundero' zijn, ofwel drugs-taxi-chauffeur.

Vijf mannen

In eerste instantie was de politie op zoek naar een groep van vijf mannen die volgens de aangehouden man die de bewusteloos geslagen Nederlandse filmmaker naar het ziekenhuis bracht, Wouter van Luijn in elkaar sloegen en hem zwaargewond op de grond achterlieten.

Het ziekenhuis waar de verdachte met Wouter naartoe is gereden.

Biecht

Na de aanhoudingen gaat de politie uit van een andere lezing. Uit verhoren is gebleken dat de 19-jarige Adrian H.F. de Nederlander na een discussie over wildplassen in het gezicht sloeg. Hierop viel Wouter op de grond. Vervolgens bleef hij bewusteloos liggen. De verdachte heeft inmiddels opgebiecht dat hij geprobeerd heeft de Nederlander te reanimeren maar dat dit niet lukte.

Hersenen

Volgens de lokale media is bij Wouter na de klap in het gezicht een aneurysma in zijn hersenen (een plaatselijke verwijding of uitstulping van een slagader) gebarsten. Hij overleed later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.