doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Politie gaat brugspringers en havenduikers goed controleren

De eerste boetes van 140 euro zijn al uitgedeeld. ‘Bewoners zien die capriolen van de jeugd en vinden het gevaarlijk.'
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Bruggen en havens zijn deze bloedhete zomer weer geliefd bij jongeren. In plaatsen als Zierikzee, Rotterdam, Zwolle en Oost-Souburg duiken ze van bruggen en duiken in havens. Tot ongelukken heeft het nog niet geleid.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Lefgozers

Halsbrekende toeren uithalen om je leeftijdsgenootjes te imponeren. Het is het bekende beeld dat we hebben bij warme dagen zoals deze. Toch maken overheden zich overal in den lande zorgen. De capriolen die sommige lefgozers uithalen kunnen tot ongelukken leiden. 

Overtreding

Wanneer ben je in overtreding? Dat kan bijvoorbeeld als je in het water springt van een brug waar niet vanaf gesprongen mag worden omdat eronder vaarverkeer van a. naar b. gaat. Ook is het verboden om te springen op plaatsen waar er sprake is van een gevaarlijke situatie in verband met drijvende objecten in het water, zoals vuilnis.

Jongeren

Een politiewoordvoerder vertelt op de site politie.nl: "Het verschil met nu is, dat voorheen het aantal hittedagen kleiner was. De huidige hete periode houdt momenteel al een tijdje aan. Je ziet dat het groepen jongeren trekt. Soms zitten hier wel vijftig jongeren. Naast gevaarlijke situaties levert dat ook overlast op voor de bewoners. Er ligt rommel, er is veel lawaai. Daar controleren wij op, maar ook de gemeente en de jeugdwerker."

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws