Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Idris Elba jut Bondfans op

LONDEN - Idris Elba heeft Bondfans internationaal in rep en roer gebracht. De acteur, die al langer wordt getipt als de volgende vertolker van de geheim agent, slingerde zondagochtend een selfie de wereld in met de tekst: my name's Elba, Idris Elba.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

De tweet werd door vele Bondfans geïnterpreteerd als bevestiging dat Elba in de huid kruipt van James Bond. Idris' naam zingt al sinds 2014 rond als opvolger van Daniel Craig. Craig kroop vijf keer in de huid van 007 en liet in 2016 al weten klaar te zijn met het personage. Toch liet hij zich overhalen nog één keer Bond te spelen, in de 25e film die volgend jaar oktober in de bioscopen verschijnt.

Een paar uur nadat Elba het wereldnieuws haalde met een handjevol woorden, volgde opnieuw een tweet. "Geloof de hype niet", schreef de acteur. Of hij daarmee ontkent dat hij Bond gaat spelen, is de grote vraag.

Bond-producer Barbara Broccoli gooide vrijdag olie op het vuur door te stellen dat het tijd wordt dat 007 wordt gespeeld door een niet-blanke acteur. Elba zou bovenaan haar wensenlijstje staan. De 45-jarige acteur zelf ontkende meermaals dat hij de geheim agent gaat spelen, onder meer omdat hij te oud zou zijn.