Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

‘Oudste broer en zus zijn slechtste chauffeurs’

Niet alleen kunnen oudere broers of zussen thuis soms behoorlijk irritant zijn, ook in de auto kunnen ze er flink een potje van maken blijkt uit onderzoek van een verzekeraar.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Rijgewoontes

De Engelse verzekeringsmaatschappij heeft gekeken naar de rijgewoontes van 1.395 bestuurders en daaruit blijkt dat 89% van de oudere broers of zussen vaak harder rijden dan hun jongere familieleden en 35% wordt daarvan regelmatig bekeurd. Hoewel dit onderzoek met een knipoog nemen, is het toch leuk om hiermee je oudere broer of zus te confronteren als ze weer eens ruzie met je maken.

Aso's

Maar er is meer dan alleen te hard rijden. Zo kunnen ze ook nog een aso zijn als ze op de snelweg rijden. 46% blijkt links te blijven rijden, terwijl 47% de gewoonte heeft om medegebruikers af te snijden. Achter het stuur zijn ze regelmatig met andere zaken bezig dan autorijden. Zo gebruikt 30% hun telefoon achter het stuur en doet 17% hun make-up terwijl ze aan het rijden zijn.

Ongelukken

Door dit onverantwoordelijke rijgedrag zijn de oudere broers 22% vaker betrokken in kleine ongelukken, terwijl ze 15% vaker gewond raken achter het stuur. Hoewel je ze nu terug kunt pakken hebben broers en zussen op andere vlakken weer een goede invloed op je. Zo blijkt uit eerdere studies dat ze helpen met je intelligentie. Wellicht omdat je dus ziet hoe het niet moet achter het stuur.