Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Recherche ziet link tussen schietincidenten in Etten-Leur

Er zou met een Kalashnikov zijn geschoten, maar het precieze verband staat nog niet vast. Zes verdachten zitten nu vast.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Het rechercheteam dat twee schietincidenten van afgelopen weekeinde in Etten-Leur onderzoekt ziet een link tussen beiden zaken en behandelt deze twee zaken inmiddels als één geweldsincident. In het onderzoek zijn vandaag twee verdachten aangehouden, wat het aantal aangehouden verdachten op zes brengt. 

Motief

Er zijn gedurende het onderzoek steeds meer aanwijzingen dat beide zaken in verband staan met elkaar. Welke rol de individuele verdachten daarbij speelden wordt nog nader onderzocht. Ook is er nog geen duidelijkheid over een aanleiding of motief, zo valt te lezen op de website Politie.nl.

Ziekenhuis

Ook de twee mannen die zelf gewond zijn geraakt behoren tot de groep verdachten. De gewonde persoon die op de Putter werd aangetroffen ligt nog steeds in het ziekenhuis. De gewonde die op de Havik werd aangetroffen is na behandeling in het ziekenhuis ingesloten in een politie arrestantencomplex.

Bedreiging

Via Omroep Brabant ontkent de advocaat van een van de verdachte slachtoffers dat zijn cliënt Samir A. iets met de geweldsdaad te maken heeft. De advocaat spreekt van een brute woningoverval, waarbij deze Samir A. beschoten is met een Kalashnikov waarbij een van zijn trommelvliezen zou zijn gescheurd. 'De verdenking van mijn cliënt is werkelijk nergens op gebaseerd. Hij zou betrokken zijn geweest bij de schietpartij aan de Putter, zo'n acht minuten later en zo'n 800 meter verderop in dezelfde wijk. Het is fysiek gezien onmogelijk dat mijn cliënt daarbij is geweest. Ik ben erg benieuwd naar de uitleg van de politie.'