Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Bodybuildende oma maakt iedereen in (VIDEO)

Zitten jouw oma en opa de hele dag achter de geraniums? Dan kunnen ze een voorbeeld nemen aan Janice. Zij is met haar 75 jaar nog steeds top fit.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Janice Lorraine

Ja hang die foto van Janice Lorraine uit het Australische Sydney maar boven je bed. De vrouw van 75 jaar laat zien wat er allemaal mogelijk is als je hard traint. Heb je een keer geen zin om te sporten, kijk dan naar die poster en je weet meteen dat je moet knallen.

Rolmodel

Ondanks haar 75 jaar is Janice niet van plan om het rustiger aan te doen en is ze daarom vaak in de sportschool te vinden. De ‘superoma’ wil een rolmodel zijn voor alle vrouwen die door veroudering het rustig aan willen gaan doen. 

Kampioen

Janice is zelfs zo fit dat ze nog steeds aan wedstrijden meedoet. De volgende staat alweer gepland voor ergens in 2019. Ze begon met bodybuilden toen ze 55 jaar oud was en 20 jaar later vindt ze het nog steeds geweldig. De vrouw heeft 23 titels binnen gesleept terwijl haar tegenstanders jonger dan haar waren. De laatste is de Wereld Amateur Natural titel die ze vorig jaar in het Thaise Phuket binnensleepte. “Ik won in mijn categorie van jongere tegenstanders, maar dat is niet mijn doel. Ik wil laten zien wat mogelijk is met motivatie en dat je jezelf niet bij stereotypen moet neerleggen”, vertelt ze aan The Daily Telegraph.

Eten

Haar grote geheim is haar dieet. Ze eet alleen natuurlijk ‘naakt’ voedsel. Dat zijn etenswaren zonder kunstmatige stoffen en sauzen. Voor haar betekent dat kleine salades en zoete aardappel die ze opwarmt uit de magnetron in combinatie met een glas wijn. De enige vleeswaren die ze eet zijn gegrilde kip en vis. Een keer per dag mag ze echt losgaan en dan eet ze een biscuitje of chocolaatje.

Trainen

Maar alleen met goed op je eten letten, redt je het niet. Daarom is ook voor haar een trainingsschema belangrijk. De vrouw is drie keer per week in de sportschool te vinden waar ze haar spieren traint en drie andere dagen per week loopt ze acht kilometer, doet ze 30 volle push-ups, 30 triceppush-ups, 30 backleg raises en twee minuten buikspieroefeningen.