Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Britse toerist klaagt over teveel Spanjaarden in Spanje

De vakantie van de Britse Freda Jacobsen is verpest omdat er te veel Spanjaarden in Benidorm waren. En nee, dit is echt geen aflevering van Benidorm Bastards.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Toerist

Sommige mensen kunnen beter niet naar het buitenland op vakantie gaan. De Engelse Freda Jacobsen is daar eentje van. Zij diende bij touroperator Thomas Cook een klacht in omdat er te veel Spanjaarden in Benidorm waren. Normaal zijn het juist vaak de Engelsen die een rustige vakantie verstoren.

Alleen voor Spanjaarden

De 81-jarige Freda, die slecht ter been is, claimde dat het avondentertainment in het hotel alleen voor Spanjaarden was en dat iedereen heel grof op haar reageerde tijdens haar verblijf van twee weken. “Het hele hotel zat vol Spanjaarden en ze waren grof. Op een avond liep een Spanjaard bijna tegen me aan en hij bood geen eens zijn excuses aan. Het entertainment was alleen voor Spanjaarden. Kunnen zij niet ergens anders op vakantie?”, vraagt de vrouw zich af.

Schadeclaim

De vrouw heeft nu een klacht ingediend bij de reisorganisatie. Opvallend is dat het voorval al in mei 2017 plaatsvond, maar dat ze nu pas gaat klagen. Ze wil de complete reissom van haarzelf en die van haar vriend van 1.133 pond terug hebben. Dit omdat het hotel daarnaast ook slecht bereikbaar was voor iemand die slecht ter been is. De reisorganisatie wil de helft van het bedrag vergoeden als teken van goede wil. De organisatie hoopt dan ook dat ze het accepteert.