Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Finishstreep kwam net op tijd voor Jakobsen

BOLSWARD (ANP) - De finishstreep in Bolsward bij de eerste etappe van de BinckBank Tour lag precies goed voor Fabio Jakobsen. Het 21-jarige sprinttalent bleef alle gevestigde sprinters voor en won. ,,Ik zag rechts iemand komen en Marcel Kittel voelde ik ook langszij komen, maar gelukkig was de streep er al", zei de Nederlandse sprinter van Quick-Step tegen Sporza.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Jakobsen, die zijn vijfde seizoenszege behaalde, gaf zijn werkgever zo de 54e overwinning van dit wielerjaar. ,,Ik heb een goede ploeg en heb veel plezier in het fietsen. Dan ga je vanzelf winnen."

Tom Steels, sportdirecteur van Quick-Step, zei voorafgaand aan de Nederlands-Belgische WorldTour-koers nog dat de Gelderlander het mag gaan laten zien. ,,Jakobsen krijgt nu de mogelijkheid om zich te onderscheiden in een WorldTour-koers."

Op de eerste dag greep het grote wielertalent al zijn kans met zijn eerste overwinning in de WorldTour. ,,En ik hoop nog meer etappes te winnen hier. Daarnaast zal ik onze twee troeven helpen voor de eindzege", aldus Jakobsen doelend op de Tsjech Zdenek Stybar en Niki Terpstra, die in respectievelijk 2013 en 2016 de koers wonnen.