Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Jeroen Krabbé met Theo Maassen in film

AMSTERDAM - Jeroen Krabbé, Beppie Melissen en Hadewych Minis spelen de hoofdrollen in de nieuwe film Shit Happens. Ook Guy Clemens, Theo Maassen en Jelka van Houten krijgen een rol, meldt distributeur September Film. De opnames beginnen dinsdag.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

In Shit Happens moeten alle gezinsleden van een familie hun angsten, tekortkomingen en getroebleerde onderlinge relaties onder ogen zien, wanneer ze geconfronteerd worden met de keuze van hun autoritaire vader om zijn ziekte ruim een jaar voor hen te verzwijgen.

Anna van der Heiden, die eerder de jeugdfilms Brammetje Baas en Meester Kikker maakte, tekent voor de regie. "Ik wilde dolgraag een acteursfilm maken over familie", zegt ze. "Een film die zware en pijnlijke onderwerpen niet schuwt, maar licht van toon blijft. Humor en relativering is voor mij onontbeerlijk in mijn werk, maar zeker ook in het leven. Deze film is in de eerste plaats een ode aan het zelfherstellend vermogen van de mens: shit happens. Altijd en overal. De vraag is hoe we ermee omgaan."

Shit Happens moet in het najaar van 2019 in de bioscoop verschijnen.