Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Alonso gaat Formule 1 na zeventien jaar verlaten

Fernando Alonso heeft vanmiddag middels een video op zijn social media-kanalen zijn vertrek uit de Formule 1 aangekondigd. De 37-jarige Spanjaard werd tweemaal wereldkampioen.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

In de video laat Alonso weten dat het na zeventien jaar mooi is geweest. "Ik heb genoten van elke minuut die ik heb in deze prachtige sport heb doorgebracht. Ik kan iedereen die mij daarbij hebben geholpen niet genoeg bedanken. Het is nu tijd om verder te gaan. Ik moet nog zien wat de toekomst brengt, maar er wachten enkele spannende uitdagingen," zo vertelt de coureur van McLaren. 

Waarschijnlijk ligt de toekomst van Alonso in de IndyCar. Vorig jaar terug maakte de Spanjaard al eenmalig een uitstapje naar de Indy500. Hij sloeg daarvoor de Grand Prix van Monaco over. Alonso reed toen lang aan de leiding maar 21 ronden voor het einde begaf zijn Honda-motor het.

Triple Crown

 Al een aantal jaren laat Alonso weten graag de Triple Crown of Motorsport te winnen. Daarbij moet je diezelfde Grand Prix van Monaco winnen, de Indy500 en de 24 uur race van Le Mans. Die laatste won hij afgelopen voorjaar met Toyota. 

In totaal reed de Spanjaard tot nog toe 305 races in de Formule 1. Daarin pakte hij 22 keer pole-position en reed hij 33 keer naar de overwinning. In 2005 en 2006 werd Alonso met Renault wereldkampioen.