Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Victor, Dave en Jan in race JFK Greatest Man

DEN HAAG - Wordt het Victor Mids, Dave Von Raven, Jan Kooijmans of een van de 47 andere genomineerden? De illusionist, The Kik-zanger en presentator mogen zich tot de vijftig genomineerden voor de JFK Greatest Man Award rekenen. Begin oktober wordt bekendgemaakt wie zich volgens de lezers van het blad een jaar lang de succesvolste en meest charismatische man van Nederland mag noemen.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Ook presentatoren Wilfred Genee en Henry Schut, schrijver Özcan Akyol, radio-dj Ruud de Wild en cabaretier Peter Pannekoek zijn in de race. De heren nemen het op tegen onder anderen acteur Daan Schuurmans, kok Freek Noortwijk en kickbokser Rico Verhoeven. Elf van de vijftig genomineerden poseerden dinsdag voor de cover van het oktobernummer van JFK. "Vijftig mannen op de cover wordt een beetje veel", zegt Fleur Baxmeier, chef redactie van JFK. Volgens haar ligt de verkiezing nog helemaal open. "De lezers kunnen nog stemmen, half september kiezen we de winnaar."

Dat hoeft niet per se een van de elf mannen te zijn die op de cover staan. Wie zich JFK's Greatest Man mag noemen, wordt op zaterdag 6 oktober bekendgemaakt tijdens een gala. Marieke Elsinga, die dinsdag ook met de genomineerden poseerde, presenteert het gala.