Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Lopetegui looft 'jonge hond' Bale

TALLINN (ANP) - Het vertrek van Cristiano Ronaldo heeft voor Gareth Bale de weg vrijgemaakt om eindelijk te gaan schitteren bij Real Madrid. De 29-jarige aanvaller uit Wales stond de voorbije jaren in de schaduw van de Portugese superster, maar in de voorbereiding was Bale de smaakmaker in het Madrileense elftal van de nieuwe trainer Julen Lopetegui.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

,,Gareth is enorm gemotiveerd, hij traint als een jonge hond'', zei Lopetegui in Tallinn, waar Real woensdag met stadgenoot Atlético Madrid strijdt om de Europese Supercup. ,,We zijn heel blij met zijn houding en motivatie. Ik weet zeker dat hij een geweldig seizoen gaat hebben.'' Bale was afgelopen seizoen onder trainer Zinedine Zidane lang niet altijd zeker van een basisplaats, mede door diverse blessures. Als invaller vertolkte de Welshman met twee doelpunten wel de hoofdrol in de finale van de Champions League tegen Liverpool (3-1).

Zidane stopte nadat zijn ploeg voor de derde keer op rij kampioen van Europa was geworden. ,,Zidane heeft geweldig werk verricht en ongelooflijk veel succes gehad hier. Maar dat is verleden tijd'', zei Lopetegui. ,,We kijken niet achteruit, maar werken hard om ons succes te consolideren.''