Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Pleidooi John Legend voor aanpassing jurywet

LOS ANGELES - John Legend wil dat een omstreden grondwet van de staat Louisiana wordt aangepast. Dat laat de zanger dinsdag weten in een ingezonden stuk in de Washington Post.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Louisiana is een van de twee staten waarin een jury niet unaniem hoeft te zijn om een verdachte te veroordelen voor een misdaad. De regel dat slechts tien juryleden overtuigd hoeven te zijn van iemands schuld is ingegeven door racisme, zo stelt John in zijn stuk.

De zanger schrijft dat de wet onderdeel is van een serie maatregelen die in 1898 door een geheel wit comité is ingevoerd, met de bedoeling 'de overheersing van het Angelsaksische ras te behouden'. "De intentie was duidelijk: als de federale grondwet het zou toelaten dat Afro-Amerikanen jurytaken kregen, zou de grondwet van de staat ervoor zorgen dat de stem van de minderheid niet mee zou tellen."

John, die belangengroep FreeAmerica oprichtte en zich inzet voor hervormingen in onder meer de rechtspraak en het gevangeniswezen in de VS, roept inwoners van Louisiana op in november in te stemmen met het aanpassen van de wet.