Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Jan Jaap van der Wal komt brand wel te boven

ANTWERPEN - Jan Jaap van der Wal probeert zo min mogelijk te denken aan wat er had kunnen gebeuren als hij niet wakker was geworden in de nacht dat zijn huis grote schade opliep door brand. Dat lukt aardig, zegt de cabaretier volgens Het Laatste Nieuws in het blad Dag Allemaal. "Ik heb niet het gevoel dat m’n vrouw of ik er een trauma aan hebben overgehouden."

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Jan Jaap en zijn vrouw actrice Eva Duijvestein lagen in bed toen begin juni brand uitbrak in hun woning. "Rond één uur ’s nachts werd ik - gelukkig - wakker door een brandgeur. Ik besefte meteen wat er aan de hand was. Maar ik zag nog geen grote vlammen, dus we hebben ons relatief rustig en snel in veiligheid kunnen brengen", aldus Jan Jaap. "Het klinkt cliché, maar toen ik met m’n gezin veilig buiten stond, besefte ik dat alles wat écht van waarde is, ongedeerd uit die ravage is gekomen."

Het gezin woont nu tijdelijk in België. "Ik heb sinds vorig jaar ook een appartement in Antwerpen. Daar wonen we nu", zegt Jan Jaap. Ondertussen wordt zijn huis in Katwoude hersteld. Volgens de cabaretier kan alles terug opgebouwd worden. "We zijn goed verzekerd. We komen dit wel te boven, dus."