Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Makers van The Simpons verleggen grenzen in Disenchantment

Morgen gaat de langverwachte animatieserie Disenchantment in première op Netflix. Na het heden en de toekomst duiken de makers van The Simpons en Futurama nu een sprookjeswereld in. Wij mochten alvast de eerste afleveringen zien.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

The Simpsons

The Simpsons kennen we natuurlijk al jaren. Homer en Bart maken de stad Springfield onveilig en hebben daadwerkelijk alles gedaan wat ze konden doen. De serie is een doorslaand succes en na al die jaren komen er nog steeds nieuwe afleveringen bij. 

Futurama

Futurama kende 140 afleveringen afleveringen waarvan de laatste alweer uit 2013 stamt. Bedenker Matt Groening liet daarin zijn absurdistische toekomstbeeld zien met robots, eenogige vrouwen en pratende octopussen.

Matt Groening

Na vijf jaar is het voor Groening tijd om een nieuwe serie te starten. En wat is nu een betere setting dan het verleden, als je de toekomst en het heden al hebt gehad? In Disenchantment gaan we op pad met prinses Bean. Een baldadige, gokverslaafde, alcoholische prinses die geniet van het leven. Kortom: iemand die je graag bij de Oranjes wil zien. 

In haar avonturen wordt de Bean vergezeld door een elf die het met de dochter van leider doet en de wereld wil verkennen en een demoon die bijdehand slecht is. De twee vormen als het ware het geweten van de prinses. Het levert dan ook regelmatige komische discussies op die natuurlijk nergens over gaan.

De hoofdrolspelers.

Anders

Hoewel het voor de makers wellicht moeilijk moet zijn geweest om iets totaal anders te maken dan de twee bovengenoemde series is dat toch goed gelukt. Disenchantment blinkt uit in flauwe humor die bijdehanter is dan voorheen en soms zelfs wat wegheeft van Family Guy. Desondanks lijken de makers toch nog een beetje aan het zoeken welke kant ze op willen, want dat is na de eerste afleveringen nog onduidelijk, maar het vermakelijk en weet Groening iets totaal anders te doen. Iets wat zelfs The Simpsons nog niet gedaan hebben.

Netflix

De eerste tien afleveringen staan morgen op Netflix. Inmiddels heeft de streamingdienst de volgende tien al aangekocht. Voorlopig kunnen we dus nog volop genieten van Groenings sprookjeswereld. Wij zijn benieuwd welke kant het opgaat.