Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

'Lancering Google in China nog ver weg'

NEW YORK (ANP) - De lancering van een speciale Google-zoekmachine in China die voldoet aan de eisen van Chinese autoriteiten is nog ver weg. Dat zei Google-topman Sundar Pichai tijdens een besloten bijeenkomst met personeel van het Amerikaanse techbedrijf, aldus Amerikaanse media.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Volgens Pichai heeft het bedrijf alleen zijn interesse kenbaar gemaakt in het mogelijk weer betreden van de Chinese markt. Volgens hem bevindt het project dat de naam Dragonfly heeft zich nog in een vroeg stadium. Ook is er nog geen beslissing genomen of Google daadwerkelijk zal terugkeren op de Chinese markt, die het in 2010 verliet.

Personeel van Google zei eerder niet blij te zijn met de plannen voor een Chinese zoekmachine die door censuur de eigen gedragscodes van het techbedrijf zou schenden. Met de aangepaste zoekmachine zouden sommige websites of zoektermen kunnen worden geblokkeerd. Honderden werknemers van Google-moeder Alphabet eisten meer transparantie, overzicht en verantwoording van Google met betrekking tot het project.