Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Wereldkampioen Sagan definitief in Vuelta

MÁLAGA (ANP) - Peter Sagan doet definitief mee aan de Ronde van Spanje, die volgende week zaterdag in Malaga begint. ,,De Vuelta past perfect in mijn voorbereidingen op de WK in Innsbruck'', liet de drievoudige wereldkampioen uit Slowakije weten. ,,Er staan dit jaar voor mij heel wat interessante etappes in Spanje op het programma.''

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Sagan (28) liet eerder al laten doorschemeren graag mee te willen doen aan de laatste grote ronde van het jaar. De blikvanger van Bora-hansgrohe reed in 2015 voor het laatst de Vuelta.

Sagan stapte zondag nog wel af tijdens de wegwedstrijd op de EK in Glasgow. Het was zijn eerste koers sinds de Tour de France, die hij na een valpartij in de zeventiende etappe met pijn en moeite uitreed. ,,We moeten afwachten of ik in Spanje nog last zal hebben van die crash'', zei Sagan. De 28-jarige Slowaak rijdt zondag eerst nog de Cyclassics Hamburg.

Met Sagan verschijnen in Spanje ook zijn teamgenoten Marcus Burghardt, Emanuel Buchmann, Davide Formolo, Rafal Majka, Jay McCarthy, Lukas Pöstlberger en Michael Schwarzmann aan de start.