Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Rechter in zaak Manafort krijgt bedreigingen

ALEXANDRIA (ANP/RTR) - De rechter in het proces tegen Paul Manafort, de vroegere campagnevoorzitter van de Amerikaanse president Donald Trump, heeft bedreigingen gekregen. Hij is naar eigen zeggen zo bezorgd over de veiligheid van de juryleden en hemzelf dat hij extra beveiliging heeft ingeschakeld van Amerikaanse Marshalls.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Rechter T.S. Ellis, zei dat in de rechtbank in de Amerikaanse plaats Alexandria waar de juryleden voor de tweede dag beraadslaagden over een vonnis voor Manafort. Hij vertelde dat hij bedreigingen had gekregen, maar niet uit welke hoek die kwamen en waar de dat over ging.

Volgens de rechter is er veel druk op hem uitgeoefend om de namen van de juryleden openbaar te maken. Hij heeft dit niet gedaan omdat hij zich zorgen maakt over hun veiligheid.

Manafort wordt beschuldigd van bank- en belastingfraude in het eerste proces als gevolg van het onderzoek van de Amerikaanse speciaal aanklager Robert Mueller. Die doet onderzoek naar Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen van 2016.