Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

FC Utrecht laat PEC Zwolle kansloos

UTRECHT (ANP) - FC Utrecht heeft zich goed hersteld van de valse start in de competitie. De ploeg van trainer Jean-Paul de Jong behaalde op eigen veld een verdiende zege op het machteloze PEC Zwolle (2-0). Vorige week hadden de domstedelingen bij landskampioen PSV in Eindhoven nog niets in te brengen (4-0).

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Voor FC Utrecht kwamen Joris van Overeem en Sean Klaiber tot scoren. De thuisclub speelde vanaf de 68e minuut met tien man na een rode kaart voor Van Overeem, die veel te hard inging op het been van Clint Leemans. PEC Zwolle, dat vorig weekeinde op eigen veld met 2-3 verloor van sc Heerenveen, was ook met een man meer nauwelijks gevaarlijk.

Door de absentie van de keepers David Jensen (ziek) en Nick Marsman (blessure) moest De Jong een beroep doen op debutant Maarten Paes (20). De oud-doelman van NEC maakte een betrouwbare indruk.

Klaiber

FC Utrecht was op alle fronten de betere ploeg en leidde bij de rust al met 2-0. Klaiber was de gevierde man. Hij stelde eerste Van Overeem in staat op met zijn borst van dichtbij de score te openen. Vlak voor de rust trof hij zelf doel met een koelbloedig schot.

Na de rust kwam er wat meer vuur in het duel, zeker na de charge van Van Overeem, die na tussenkomst van de VAR moest vertrekken. Met name Gyrano Kerk verzuimde de score verder uit te bouwen.