Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Turnster Biles staat er weer

BOSTON (ANP) - Viervoudig olympisch turnkampioene Simone Biles vormt nog altijd een klasse apart. De 21-jarige turnster behaalde in Boston met overmacht haar vijfde Amerikaanse allroundtitel. Ze had met een eindscore van 119,850 punten een voorsprong van 6,550 op nummer twee Morgan Hurd, de regerend wereldkampioene. Het brons was voor Riley McCusker met een totaal van 112,750.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Biles kwam na haar succesvolle optreden bij de Olympische Spelen van Rio 2016 bijna twee jaar niet meer in actie. ,,Ik ben zo trots op mezelf'', liet ze verheugd weten na haar glanzende show in Boston. Eind juli maakte Biles haar rentree met een overwinning in de US Classic in Columbus (Ohio).

Biles behoorde tot de meer dan 150 turnsters die verklaarden dat ze seksueel misbruikt waren door Larry Nassar, de voormalig arts van het Amerikaanse turnteam. Nassar werd begin dit jaar na een schuldbekentenis veroordeeld tot een celstraf van 175 jaar.

Biles heeft zich na het emotionele rechtsproces weer toegelegd op de sport en hoopt op nieuwe olympische successen bij de Spelen van Tokio in 2020.