Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Album Sandra van Nieuwland komt 21 september

DEN HAAG - Human Alien, het nieuwe studioalbum van Sandra van Nieuwland, "landt" op 21 september. Dat maakte de zangeres, die in 2012 nationale bekendheid verwierf met haar deelname aan The Voice of Holland, maandag bekend.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

"Je hoort zo vaak dat het belangrijk is dat je een verhaal vertelt. Dat je alleen dan meedoet", zegt Sandra over haar nieuwe plaat, die over identiteit en perceptie gaat. "Maar je bent meer dan je verleden en je omstandigheden. Je bent ook meer dan je succes en je falen. Je hoeft je niet te identificeren met je eigen verhaal. Het kan mooi zijn om te vertellen, en het kan mensen binden, maar je bent meer dan dat. Alleen wat precies?"

De basis van Human Alien werd 2,5 jaar geleden gelegd, toen Sandra merkte dat er iets moest veranderen in haar leven. "Ik was moe. Ik wilde even niet in de belangstelling staan en bezig zijn met hoe anderen naar je kijken." De zangeres dacht na over de kern, haar 'echte zelf' en de verschillende rollen die ze in het leven speelt.

Human Alien is het vierde album van Sandra en de eerste plaat die ze in eigen beheer maakte, 'vanuit zin, liefde en drang om iets persoonlijks te maken'. Vanaf oktober tot en met december trekt Sandra met haar band langs de Nederlandse theaters.