Hertha BSC wint ook van Schalke 04

GELSENKIRCHEN (ANP) - Hertha BSC heeft ook de tweede competitiewedstrijd in de Bundesliga in winst omgezet. De club uit Berlijn won met 2-0 bij Schalke 04, dankzij twee doelpunten van Ondrej Duda. De Slowaak opende na een kwartier de score op aangeven van debutant Javairo Dilrosun, de Amsterdamse aanvaller die al na vijf minuten in het veld was gekomen voor de geblesseerd geraakte verdediger Karim Rekik.

De twintigjarige Dilrosun debuteerde kort voor de zomer in Jong Oranje. De Amsterdammer verliet enkele jaren geleden de jeugdopleiding van Ajax voor die van Manchester City. In de zomer stapte Dilrosun over naar Hertha BSC, omdat hij daar meer speeltijd denkt te krijgen. Als debutant was de jeugdinternational direct belangrijk. Duda besliste de wedstrijd diep in blessuretijd uit een vrije trap, vlak nadat Jevgen Konoplijanka van Schalke met rood uit het veld was gestuurd voor het neerhalen van een doorgebroken speler.

Hertha was de Duitse competitie begonnen met winst op 1. FC Nürnberg (1-0). Schalke verloor toen ook al in blessuretijd, van VfL Wolfsburg (2-1).