Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Toerist bijna 'opgegeten' door walvishaai (VIDEO)

Een Noorse toerist was aan het snorkelen op de Filipijnen toen hij dicht bij een walvishaai zwom. Het gevolg was dat hij bijna werd opgezogen door het dier.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Snorkelen

Kun je na het kijken van Jaws een nacht lang niet slapen? Sla dit artikel dan maar over. De 49-jarige Noor Geir Johansen ging tijdens zijn vakantie op de Filipijnen snorkelen aan de kust van Oslob. Johansen, die normaal bang is voor haaien, besloot desondanks toch wat dichter bij een walvishaai te zwemmen om wat mooie beelden te maken van het grote zeedier.

Angst

Hoewel duikers en snorkelaars van te voren te horen hebben gekregen om minstens vier meter afstand van de dieren te houden, trekken de haaien er zelf niet veel van aan, met als gevolg dat hij bijna in de mond van de haai werd gezogen, waardoor hij wat in paniek raakte. Op de video is dan ook te zien hoe dicht het dier bij hem in de buurt is. Gelukkig kon hij daarna gewoon weer wegzwemmen en is hem niets ernstigs overkomen. Zijn angst voor haaien is door de duik echter niet afgenomen. “Voor we in het water gingen is me verteld dat de dieren niet gevaarlijk zijn voor mensen. Toen ik in de zee was en zag hoe groot die haaien waren kreeg ik bijna een hartaanval. Voor dat ik het wist eindigde ik op zijn bordje. Ik wist niet wat te doen dus bik bleef zo rustig mogelijk, want ik wilde hem niet irriteren.” Desondanks was het voor hem toch een wonderbaarlijke ervaring.

Walvishaai

Walvishaaien kunnen tot tien meter lang worden. Desondanks zijn ze normaalgesproken ongevaarlijk voor mensen, omdat die niet op het menu staan. Ze eten plankton en kleine vissen. De dieren komen naar het plaatsje Oslob omdat lokale vissers vis in het water gooien om ze te lokken. Zo is er een toeristische attractie ontstaan. De haaien zijn daar dan ook niet in hun natuurlijke omgeving.