Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Gekke dieren, gekke baasjes! (longread)

Je kunt wel een hond of kat als huisdier nemen, maar heel origineel is het natuurlijk niet. Een kameel, octopus, kangoeroe of aap brengt toch veel meer leven in de brouwerij?

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Je kunt wel een hond of kat als huisdier nemen, maar heel origineel is het natuurlijk niet. Een kameel, octopus, kangoeroe of aap brengt toch veel meer leven in de brouwerij? Dat vinden deze sterren ook. “Op zondag was onze tuin een bezienswaardigheid. De gezinnen met kleine kinderen stonden allemaal aan het hek en kwamen de dieren voeren.”

Michael Jackson: Aap

Bubbles moet het bekendste huisdier ooit zijn. Bijna even beroemd als zijn baasje, Michael Jackson. Bubbles is Michaels beste vriend. Misschien ook wel zijn enige. De chimpansee draagt op maat gemaakte kleding, slaapt in een kribbe in dezelfde ruimte als Jackson en gaat overal mee naartoe. En zit gewoon aan tafel. Countryzanger Kenny Rogers zei eens: “Bubbles was zo menselijk dat het bijna beangstigend was. Hij nam mijn zoon bij de hand, nam hem mee naar de koelkast, opende de koelkast, pakte een banaan en gaf hem aan mijn zoon. Het was geweldig.”

En muziekproducent Quincy Jones: “Bubbles is leuker dan heel veel mensen die ik ken. Ik zat ooit bij hem aan tafel bij een huwelijk. Hij droeg een smoking. Hij heeft perfecte tafelmanieren.”

Bubbles komt in 1983 bij Wacko Jacko terecht, als de aap acht maanden oud is. Ongeveer twintig jaar zou Bubbles in Huize Jackson wonen, voordat de aap te groot en opstandig wordt. De popster verklaart onder ede dat Bubbles zijn beste vriend is en hem helpt bij het huishouden.

The King of Pop is niet meer, Bubbles is daarentegen nog springlevend. 35 jaar oud inmiddels en hij woont in een apenverblijf in Florida. Daar mag de chimpansee graag schilderen. Twaalf kunstwerken werden er vorig jaar tentoongesteld op een speciale apen-expositie. De werken van Bubbles worden ingeschaald op 750 dollar per doek.

Nicolas Cage: Octopus

Nicolas Cage houdt ook van honden en katten, maar dat is wat standaard. Daar kun je als succesvol acteur niet mee aankomen. Nee, dan kun je beter een octopus kopen. Moet hij 150.000 dollar voor aftikken, maar dan heb je ook wat. Zijn verklaring is helder. “Ik kan het ook niet helpen, maar ik hou van octopussen.” Geen speld tussen te krijgen. Bovendien past een octopus prima in het rijtje met andere opmerkelijke aankopen. Een privé-eiland, gekrompen menselijke schedels, het hoofd van een Tyrannosaurus… Daarnaast schafte hij twee albino koningscobra’s aan. Het is duidelijk, de acteur is een ware dierenvriend. “Ik houd van alle dieren. Ik heb een fascinatie voor vissen, vogels, walvissen, insecten en reptielen.”

Hij is dan wel geen vegetariër, maar hij denkt er wel bewust over na welk dier hij wel en niet eet. Hij heeft een bijzonder criterium dat de doorslag geeft. “Ik kies wat ik eet door de manier waarop dieren seks hebben. Ik denk dat vissen op een waardige manier omgaan met seks. Vogels ook. Maar varkens dan weer niet. Ik eet dus geen varkensvlees. Ik eet vis en gevogelte.” Het zal je baasje maar wezen…

Mike Tyson: Tijgers

Met je huisdier knuffelen is niets aparts. Maar als het gaat over tijgers is het toch een ander verhaal, zou je denken. Niet voor Mike Tyson. Alles doet hij met zijn tijgers. Knuffelen, stoeien en zelfs kussen… Dat laatste ging een keer mis. “Ik wilde dat ze me een kus gaf, maar toen stootte ze haar hoofd tegen mijn gezicht. Er vielen een paar gouden tanden uit, omdat haar hoofd zo hard is als beton.” Een kleinigheidje. Kan gebeuren, zeker met zo’n wild dier. Maar de bokser kent geen angst. “Ik sliep met mijn tijger. Het was mijn maatje.”

De maatjes waren ook samen te zien in de film The Hangover (2009). Tyson zou drie tijgers hebben gehad, maar die werden binnen een jaar bij hem weggehaald. Er komt nogal wat papierwerk bij kijken om een tijger te mogen bezitten en hij beschikt niet over de juiste documenten. Jaren later vertelt hij de dieren te missen, maar het geld niet meer te hebben ze opnieuw aan te schaffen. Qua voeding schijnt het zo’n 20.000 dollar per jaar te kosten. Tyson is nu terug bij zijn oude liefde: duiven. “Daar ben ik mijn hele leven al mee bezig. Waar ter wereld ik ook ben: ik wil worden omringd door vogels. Als ik oud mag worden, een jaar of tachtig, zal ik nog steeds duiven hebben. Ik ga niet naar boksfilms kijken of aan boksen denken. Ik wil duiven.”

Elvis Presley: Kangoeroe

In Australië kun je iemand natuurlijk maar één cadeau geven. Zeker als het zo’n grote dierenvriend betreft als Elvis Presley. Op Graceland lopen er dan al apen rond, paarden, kippen, varkens, pauwen, honden… Dan past een kangoeroe ook wel in de collectie. In een studio in Sydney wordt Elvis verteld zo meteen een wallaby cadeau te krijgen. Hij heeft alleen geen idee wat dat is. Nieuwsgierig opent hij het pakje. “Man, wat was ik teleurgesteld toen ik zag dat het een baby-kangoeroe was.” Hij krijgt het van een manager, voor de ‘kick’. “It kicked all right,” zei Elvis. “Het beukte de planken bijna uit de box en man, je had dat ding moeten zien springen.”

Het is duidelijk geen liefde op het eerste gezicht en het komt ook niet meer goed tussen de twee. “Ik probeerde het beest een beetje te trainen, maar wie heeft er nou tijd om met een kangoeroe te klooien?”

Elvis doneert zijn presentje aan de plaatselijke dierentuin in Memphis.

Andy van der Meijde: Kameel

Als Andy van der Meijde van Ajax naar Inter gaat, zoekt hij een huis in de buurt van Milaan. Zijn toenmalige vriendin is enthousiast over een villa. “Diana werd verliefd op het huis vanwege de grond. Als groot dierenliefhebber zag ze daar veel mogelijkheden. We hadden op dat moment vier honden, twee Amerikaanse bulldogs en twee Maltezer-leeuwtjes en een kat,” vertelt hij in zijn biografie, Geen Genade.

In de jaren die volgen verandert de tuin in klein-Blijdorp, zeker als het misgaat tussen Andy en Diana. Hij voetbalt dan in Engeland bij Everton, zij is terug naar Italië. Om de kinderen te mogen blijven zien, maakt Andy flinke sommen geld over. Het is duidelijk waar dat naartoe gaat. “Iedere keer als ik in Como kwam, had ze meer dieren gekocht of overgenomen van andere mensen. Zo werd ik een keer ’s avonds in het donker verrast door een kameel in de garage. Een kameel! Die had ze ergens voor een prikkie kunnen kopen. Vond ze leuk voor de kinderen. In Italië gaat alles makkelijk als je een bekende naam hebt. Er liepen ook herten en zebra’s in de tuin, ze was compleet doorgeslagen. Ik telde op een gegeven moment tien honden en elf paarden. Op zondag was onze tuin een bezienswaardigheid. In het dorp was helemaal niets te beleven. De gezinnen met kleine kinderen stonden allemaal aan het hek en kwamen de dieren voeren. Ik ben, net als Diane, een grote dierenvriend, maar dit werd te gek.”

Justin Bieber: Aap

De jonge Canadees is een absolute dierenvriend. Hij laat zich fotograferen terwijl hij de fles geeft aan een leeuwenwelpje en een tijger aait. Dierenrechtenorganisaties verzoeken hem daarop om wilde dieren niet meer te misbruiken voor entertainment en mooie plaatjes.

Zo’n liefhebber kun je maar één cadeau geven voor zijn verjaardag. Een aap. Justin is hartstikke blij met Molly en neemt zijn aap overal mee naartoe. Dat komt hem duur te staan, want de Duitse douane neemt Molly in 2013 in beslag. Justin beschikt niet over de juiste papieren en moet zijn huisdier achterlaten op het vliegveld. Justin laat het erbij zitten en Molly leeft vanaf dat moment in een Duitse dierentuin. Twee jaar geleden vertelt hij dat het eigenlijk wel tijd is voor een nieuwe aap. “Apen zijn geweldig! Ik moet er alleen voor zorgen dat ie thuisblijft. Ik neem ’m in ieder geval niet meer mee naar Duitsland.” Voor zover bekend heeft hij zijn plannen nog geen kracht bijgezet.