Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Hamilton door onwerkelijke ronde op pole in Singapore voor Verstappen

Met een tijd die bijna vier seconden sneller was dan de pole tijd van vorig jaar heeft Lewis Hamilton zaterdag de pole gepakt voor de Grand Prix van Singapore zondag. Max Verstappen start als tweede morgen.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

In Q1 gebeurde er niks spectaculairs. Ricciardo  was daarin in de beste. Mercedes was daarbij de enige die voor de ultrasoft koos. Voor Hamilton was dat bijna de verkeerde keuze want hij haalde Q2 met de hakken over de sloot. Sirotkin, Stroll, Hartley, Vandoorne en Magnussen kwamen daar niet over heen en misten zodoende Q2. 

Daarin liet Verstappen zien snel te zijn. Hij zette voor Hamilton met 1.37.214 de snelste tijd neer. De Ferrari’s kozen nu voor de ultrasoft. Raïkkönen had snel in de gaten dat die band niet snel genoeg was. En ook Vettel koos in zijn tweede run voor de hypersoft. Daarbij liet Raïkkönen zien snel te zijn en met 20 duizendste Verstappen te verschalken. Ook Vettel reed zich naar de veilige top tien. Gasly, Ericsson, Leclerc, Sainz en Alonso wisten zich daar niet in te nestelen. 

In Q3 liet Lewis Hamilton meteen zien dat hij het beste voor het laatst had bewaard. Met 1.36.015 was de Brit bijna vier seconden sneller dan de pole tijd van Vettel vorig jaar! De enige die een beetje in de buurt kwam was Verstappen, maar ook dat gat was met drie tienden behoorlijk. In die laatste run bleef alles zoals het was dus Hamilton morgen op pole voor Verstappen, Vettel, Bottas, Raïkkönen en Ricciardo.