Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

De Graafschap voorkomt nieuwe bekerstunt VVSB

NOORDWIJKERHOUT (ANP) - Met heel veel moeite heeft De Graafschap de tweede ronde van de KNVB-beker bereikt. De eredivisionist klopte VVSB, op dit moment hekkensluiter in de tweede divisie, pas na strafschoppen.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Na reguliere speeltijd was de stand 2-2, na verlenging 3-3. Lang leek VVSB de status van 'cupfighter' weer waar te maken. De club uit Noordwijkerhout reikte twee jaar geleden tot de halve finales van de KNVB-beker.

Tommy Bekooij bracht de thuisclub uit Noordwijkerhout voor het eerst op voorsprong. De Graafschap speelde vanaf de 25e minuut met tien man, na een rode kaart voor Robert Klaasen. Met een man minder kwamen de bezoekers uit Doetinchem toch nog op voorsprong, met dank aan treffers van Myenty Abena en Leeroy Owusu. Bekooij stelde met zijn tweede treffer een verlenging veilig voor VVSB.

Lulinho Martins bracht VVSB dichtbij een nieuwe stunt in het bekertoernooi (3-2), maar Frank Olijve zorgde er vervolgens voor dat De Graafschap nog in een strafschoppenserie kon ontsnappen aan uitschakeling.

De Graafschap opende het seizoen met een verrassende zege op Feyenoord (2-0) maar haalde vervolgens nog maar één punt in de eredivisie.