ADO bekert eenvoudig verder

ROSMALEN (ANP) - Vrij eenvoudig is ADO Den Haag doorgedrongen tot de tweede ronde van de KNVB-beker. De huidige nummer negen van de eredivisie klopte OJC Rosmalen met 6-0.

De thuisploeg, elfde op dit moment in de derde divisie zondag, geloofde in de rust al niet meer in een stunt. Halverwege leidde ADO Den Haag al met 3-0, met dank aan doelpunten van Abdenasser El Khayati, Tomás Necid en Tom Beugelsdijk.

El Khayati tekende in de 59e minuut ook voor het vierde doelpunt van het eenzijdige bekerduel. De middenvelder scoorde ook al zeven keer in de competitie. Hij mag zich voorlopig met Kristoffer Peterson van Heracles Almelo topscorer van de eredivisie noemen. Sheraldo Becker en opnieuw Necid bepaalden in de slotfase de eindstand op 6-0.