Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Ocon vestigt hoop op Williams

SOTSJI (ANP) - Esteban Ocon ziet nog maar één mogelijkheid om volgend jaar in de Formule 1 te rijden en dat is bij het team van Williams. ,,Ik ben in gesprek, maar er is nog niets getekend. We zullen zien, maar ik ben nog nergens zeker van'', zei de Franse coureur in aanloop naar de Grote Prijs van Rusland.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

De 22-jarige Ocon rijdt dit jaar voor Force India en presteerde tot dusver sterk met zeven keer een finish in de top tien, maar hij raakt aan het einde van dit seizoen wel zijn stoeltje kwijt. De Canadees Lance Stroll verhuist van Williams naar Force India, omdat diens steenrijke vader de renstal heeft opgekocht en daarmee behoed voor een faillissement.

,,Ik neem Lance niets kwalijk, hij is een van mijn beste vrienden. We werken allebei keihard om in de Formule 1 te kunnen racen, maar we hebben wel een andere achtergrond'', aldus Ocon, die vurig hoopt dat hij de vacante plek van Stroll bij Williams krijgt. De Fransman krijgt ondersteuning van Mercedes en dat kan helpen, want het Duitse autobedrijf levert de motoren aan de Britse renstal.