Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Dit weten we nu van de terreurverdachten die een aanslag wilden plegen

Het was even schrikken toen gisteren bekend werd dat er een terroristische aanslag is voorkomen. Vandaag is wat meer duidelijk over een aantal van de zeven verdachten.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Hardi N.

De Iraanse Hardi N. is de hoofdverdachte in de zaak. De 34-jarige man is woonachtig in Arnhem en hij is een bekende van de politie. Hij is eerder al eens veroordeeld voor het voorbereiden van een terroristisch misdrijf en was onder behandeling voor een posttraumatische stressstoornis. In 2014 probeerde hij naar Syrië te reizen om zich aan te sluiten bij een jihadgroep, maar dat mislukte. Hij is uiteindelijk veroordeeld tot 24 maanden cel waarvan 23 voorwaardelijk. Hij was eerder werkzaam als vreemdelingenbewaarder bij justitie.

Hardi N.

Morat M.

Morat M. wilde samen met N. naar Syrië reizen. Hij is woonachtig in Vlaardingen en bij zijn huis is een politie-inval gedaan. Het is onbekend of hij u vast zit en of er iets in zijn huis is gevonden.

Waïl A.

Een van de verdachten is Waïl A. Hij haalde eerder het nieuws door foto’s te maken op vliegbasis Volkel toen hij daar werkzaam was. Zelf zei hij dat het alleen selfies waren. Hij is uiteindelijk vrijgelaten omdat het maken van selfies op die plaats niet strafbaar is. A., die afkomstig is uit Rotterdam, probeerde net zoals N. uit de reizen naar Syrie maar ook dat mislukte. Zelf ontkent hij voor de jihad naar Syrië te zijn gegaan. Hij zou alleen wat bij een vriend daar willen ophalen.

@backlink(220633)

Marouane B.

Marouane B. staat voor sommige beter bekend als Maru One. Hij staat ook wel bekend als jihad-rapper. Hij is naast zijn muzikale carrière ook naar Syrië afgereisd. B. is net zoals N. afkomstig naar Arnhem.                         

Nadeem S.

Bij Nadeem S. is ook door de politie een inval gedaan, al is niet bekend of hij daadwerkelijk is opgepakt. Hij wilde samen met el-A naar Syrië reizen, maar zoals eerder gezegd mislukte dat.