Bayern verliest bij Hertha BSC

BERLIJN (ANP) - Bayern München heeft in de Bundesliga voor de tweede opeenvolgende keer teleurgesteld. In de Duitse hoofdstad Berlijn was Hertha BSC te sterk voor de recordkampioen van de nieuwe trainer Niko Kovac. De thuisclub won met 2-0. Eerder in de week speelde Bayern op eigen veld gelijk tegen Augsburg, 1-1. Dat betekende het eerste puntenverlies van het seizoen.

Hertha deelt nu de koppositie met Bayern, beide met dertien punten na zes duels. Borussia Dortmund en Werder Bremen staan op elf punten, maar hebben nog een wedstrijd te gaan.

Vedad Ibisevic opende in de 23e minuut de score, door een strafschop te benutten. Vlak voor rust maakte Ondrej Duda er 2-0 van.

Bij Bayern werd Arjen Robben in de 52e minuut vervangen door Thomas Müller. Bij Hertha speelden Karim Rekik en Javairo Dilrosun mee. Dilrosun werd in blessuretijd vervangen.